Communita |Atelier | Shoreline Residence
21816
single,single-portfolio_page,postid-21816,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.4,vertical_menu_enabled, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12.1,vc_responsive

Shoreline Residence

A remodel of the kitchen and entryway of this residence presented the opportunity to restructure the relationship of the garden to the house, create both a private eastside morning terrace and broad, view oriented west side entertainment space. The sloping entry garden, planted with grasses and multi-stem Dogwoods provides a filtered privacy screen between the street/entry drive and new kitchen and adjacent terrace. The approach to the main door features wide steps adjacent a simple concrete spillway and pool, edged with plantings of rush and sedge. An expansion of the west terrace takes advantage of spectacular Puget Sound and Olympic Mountain views, with swaths of Bluestem, Fountain Grass and Lavender covering the foreground slope from terrace edge to the informal lawn sweep below.

Location:

Seattle, WA